Däck och fälgar

Pickupen – perfekt för landsbygden

För dig som bor på landsbygden kan det vara knepigt att välja bil. Den utan tvekan bästa bilen för landsbygden är pickup bilen oavsett om du har en hästgård, lantbruk eller bor i en villa. En pickup klarar vintervägar, snöslask, leriga vägar samt terräng och har dessutom tillräcklig motorkraft för släpvagnar och hästsläp. Att äga en pickup när du bor på landet är kanske den bästa och mest praktiska bil du kan ha. Även för golfklubbar och jägare är pickupen ett utmärkt val av fordon.

Pickup bilens historia

Från början var pickupen ett hantverkarfordon. Dessa fordon har existerat över ett århundrade och namnet “pick up” kommer från dess användning som var att hämta upp eller leverera tunga laster. Ford Model T Runabout var den första populära bilen med pickupkaross och tillverkades i Henry Fords fabrik sedan 1925. De tidiga pickupbilarna på 1960-talet kunde transportera en last på upp till ett halvt ton. Ända sedan dess är pickup bilarna en av de absolut populäraste bilarna i USA oavsett om du bor i en tätort eller på landet.

Pickup fordonets användning

Ett pickup fordon är en biltyp som har ett öppet eller täckt flak som är avsett för transporter av gods. Pickupen kan användas inom verkstadsindustrin, jordbruk, hästgård, golfbanor, skogsbruk, entreprenad eller av jägare. Många pickups har en stark motor samt fyrhjulsdrift vilket gör dem utmärkta terrängfordon. Men ett lantbruk, entreprenad, golfbana eller gård kan ibland behöva köpa eller sälja maskiner. Blinto är en enkel, säker och smidig nätauktion där du kan köpa lantbruksmaskiner till bra pris som exempelvis traktorer, åkgräsklippare, vagnar, skogsmaskiner, snöslunga, sandspridare, vedkap, ventilationsfläktar, jordfräs, bilar och mycket mer. Hos Blinto kan du hitta maskiner från kända märken såsom Volvo, John Deere, New Holland och Massey Ferguson. Att handla eller sälja hos Blinto nätauktioner är både enkelt och tryggt.

För och nackdelar

Det finns väldigt få nackdelar med att äga en pickup. Ett minus är att de har en ganska hög bränslekostnad. Det innebär att detta inte är ett fordon att pendla långa distanser till arbetet med. En stor fördel med pickup fordon är att de är mycket mer hållbara än andra bilar och har motorkraft att dra exempelvis hästsläp. Dessutom klarar en pickup att transportera tung last.

Det skiljer dock en del mellan olika modeller både gällande komfort, förarhjälpmedel och tekniska funktioner. Den pickup som placerat sig bäst i test är Ford Ranger Wildtrak som anses vara både smartast och snyggast. Denna Ford modell tillverkas i Sydafrika och säljs inte i USA utan Ford F150 dominerar försäljningen på andra sidan Atlanten. Bland nackdelarna kan sägas att bränsleförbrukningen är något högre än konkurrenterna tillsammans med en något högre prislapp. Trots detta är Ford Ranger Wildtrak en svensk favorit. De andra pickup bilarna som placerat sig högt på listan är Mitsubishi L200, Volkswagen Amarok, Nissan Navara och Toyota Hilux.

bard