Däck och fälgar

Investera i en veteranbil

Många ser en veteranbil mer som en investering än en hobby. Självklart kan en veteranbil eller klassisk bil väldigt värdefull och utgöra ett projekt som är väl värt att lägga ner tid och pengar på. En veteranbils värde bestäms av marknaden, precis som med alla andra samlarobjekt. Det innebär att du först bör undersöka marknaden för den bil som du är intresserad av att köpa. Bara för att en bil är en veteranbil innebär det inte att den kommer att bli värdefull utan kan i slutändan bli en gammal bil som genomgått en kostsam renovering.

Kostnader

Att äga en egen bil innebär alltid kostnader och en veteranbil kommer att kosta ännu mer. Det handlar inte bara om kostnad för drivmedel och försäkring utan även om underhåll, garage, renoveringskostnader och eventuella transportkostnader och så vidare. När du investerar i en veteranbil är detta inte en bil som du kör under vintertid eller till jobbet med. Du kommer att behöva en vanlig vardagsbil, om du inte kan pendla med allmänna kommunikationer, vilket kommer att öka på kostnaderna ytterligare.

Transport och flytt

När du har köpt en veteranbil som investering bör den inte köras särskilt mycket. Om du till exempel deltar i en show för veteranbilar eller kanske flyttar till en ny ort bör din dyrgrip transporteras och inte köras dit. Vad många inte tänker på är att flyttfirmor erbjuder mer än bara flytthjälp. Du kan till exempel anlita en flyttfirma för att frakta bildelar till ditt veteranbilsbygge.

Men när du väl flyttar innebär det alltid mycket jobb, planering och stress. Bäst är att ta hjälp av en professionell flyttfirma. Hos Flyttfirma.nu kan du hitta en bra flyttfirma i Stockholm som är både trygg och billig. Flyttfirma.nu är en jämförelsesajt där du kan hitta den bästa flyttfirman i Stockholm som dessutom lever upp till professionella krav. Att välja en pålitlig flyttfirma Stockholm är både enkelt och smidigt online. Här har du möjlighet att ta in anbud från flera flyttfirmor och sedan välja den som passar dig bäst. Samtliga flyttfirmor som är anslutna till Flyttfirma.nu har dessutom alltid bra försäkring och yrkestrafiktillstånd.

Bilinvestering

Trots att investeringspriserna stagnerat under Covid-19 pandemin för veteranbilar och klassiska bilar anser experterna att klassiska bilar växer snabbt på marknaden idag. Värdet på en bil beror mycket på vilken typ av bil det handlar om och hur attraktiv den är för köpare. Porsche är vanligtvis en värdefull investering men en äldre Ferrari kan ibland vara värd miljoner. Mustang och Jaguar är välkända märken som alltid håller ett högt värde.

Några av de mest intressanta bilarna på grund av deras investeringspotential är Mercedes SL (1980-2001), Alfa Romeo Spider (1966-1982) och framför allt 1973 års modell, MG MGA (1955 och 1962) och BMW E24 (1976 – 1989). Den kända Porsche 924 som tillverkades från och med 1975, som på den tiden ansågs vara av lägre kvalitet, ökar numera snabbt i värde. Ford Capri är mycket intressanta när det gäller modell 280 Brooklands samt 2.8i Special. Mk2 Capri och särskilt Mk2 1300 är en av de bästa bilinvesteringarna idag. Den berömda Volvo 1800 ES som Roger Moore körde i “The Saint” är givetvis alltid en bra investering. Triumph Stag (1970 – 1977) är också en kändisbil som blev berömd i James Bond Filmen “Diamonds are Forever” och byggdes endast i cirka 26 000 exemplar.

bard