Underhåll och skötsel

Biltillbehör till elbilar som är bra att ha

Till en elbil finns det några extra bra biltillbehör att äga. Framför allt är en laddstolpe eller laddbox ett ovärderligt tillbehör för elbilsägaren. När det finns kan du ladda elbilen när du vill till ett billigare pris. Att ladda en elbil på publika laddstationer kostar betydligt mer. För att du ska kunna ladda din elbil så billigt som möjligt är det betydelsefullt att ha ett bra elavtal, jämför elpriser innan du väljer elavtal.

Hitta det bästa elpriset

Genom att jämföra elpriserna innan du tecknar ett nytt elavtal kan du faktiskt spara mycket pengar. Idag när elpriserna har skjutit i höjden är det ännu viktigare att faktiskt välja det elavtalet som är mest gynnsamt för dig. Det är möjligt att jämföra elpriserna hos de mest populära elbolagen på marknaden. När du ska jämföra elpriser är det viktigt att du tar hänsyn till den fasta avgiften men även eventuella påslag. Det är en bra idé att göra en energikalkyl när du ska jämföra olika elpriser med varandra. Ett annat tips är att kontrollera bindningstiden på elavtalet, speciellt om du väljer ett fast pris.

Undvik att ladda i vanliga eluttag

Det är inte lämpligt att ladda en elbil i ett vanligt eluttag. Därför ska du satsa på att köpa en elbilsladdare av något slag. Det är inte förbjudet att ladda en elbil i ett vanligt eluttag, men det innebär en risk. Det finns en risk att det börjar brinna i eluttaget och en brand kan ställa till med stor skada. Tänk även på att ha rätt laddkablar till elbilen.

bard