Däck och fälgar

Gislaved däck

Däck från Gislaved är en svensk stolthet i däckbranschen. Företaget har över 100 års erfarenhet av däcktillverkning och är ett bra exempel på nordisk know-how. Robusta vinterdäck har blivit lite av varumärkets signum. Är det någon som kan konsten att ta fram däck som bemästrar riktigt tuffa väderförhållanden är det Gislaved.

Gislaveds historia

Företaget grundades av två Gislavedbröder 1893 och blev snabbt därefter pionjärer inom gummiproduktion i Skandinavien. Gislaved skrev bland annat historia när man tillverkade Sveriges första bildäck 1905. På slutet av 20-talet lanserade Volvo sin första modell och den rullade ut ur fabriken med däck från Gislaved. Som en leverantör av Volvos originalutrustning ökade Gislaveds produktion i stora mått. Världssuccén skulle också bli en verklighet när det miljonte däcket tillverkades i slutet av 40-talet.

Under 80-talet inleddes nya samarbeten med bland annat norska Viking Däck A/S. Ett samarbete som ett decennium senare skulle bli en del av Continental AG – en av Europas största däcktillverkare. Idag är Gislaved en del av en samordnad portfölj där varumärket främst presenteras som expert på nordiska vinterdäck. Gislaved däck finns tillgängliga för personbilar, SUV:ar och skåpbilar. Gislaved däck – egenskaper:

  • Optimalt grepp oavsett väderförhållande
  • Hög grad av säkerhet
  • Körkomfort och körglädje
bard