Däck och fälgar

Skrota eller sälja bilen?

Många bilägare kommer förr eller senare till frågan om det är dags att sälja eller skrota sin bil. Men hur man ska gå tillväga för att sälja sin bil kan vara svårt att veta. Att sälja sin bil till en bilförsäljare kan vara en snabb och bra lösning.

Sälj bilen snabbt och smidigt

Anledningen till varför man säljer sin bil kan vara att man har tröttnat och vill ha något nyare och fräschare. Det kan också vara för att den har börjat krångla och att kostnaderna för att konstant laga bilen har börjat skena. Den som inte har varken tid, ork, pengar eller kunskap att laga en bil tar därför oftast beslutet att köpa en ny. Då kan man vända sig till Holmgrens Bil där man både kan köpa och sälja bilar. Många betalar bara mellanskillnaden mellan den nya och gamla bilen i samband med att de lämnar in sin bil och köper en ny i samma veva. Med andra ord blir man smidigt och snabbt av med sin gamla bil och kan åka därifrån med en ny till lägre pris.

Tjäna pengar på bilens alla delar innan skrotning

Bilar kan återanvändas i väldigt stor utsträckning. Förutom att hela bilar kan återanvändas genom att byta ägare så kan även bilens alla delar återanvändas. Många biltillbehör tillverkas inte längre, i takt med att bilmodellerna byts ut och blir mer moderna. Det gör att många tvingas hitta bildelar och tillbehör på andra ställen än hos tillverkaren, exempelvis hos privatpersoner. Oavsett vilken bilmodell du har finns det en stor chans att det är någon som letar efter specifika tillbehör från just din bilmodell. Om bilen är så pass skruttig att det är dags för skrotning kan det löna sig att först försöka sälja så mycket som möjligt av bilens alla delar innan den skrotas.

bard