Underhåll och skötsel

Tvätta bilen? Glöm inte insidan

Din bil mår gott av att bli regelbundet omskött med en tvätt i veckan. Ju oftare du rengör bilen desto lättare är det också att få den ren. Det många glömmer bort är att även insidan räknas. Att skumma in bilen med schampo och borsta rent fälgar är en sak, men är du lika noggrann inuti bilen? Här kommer tips på hur du får bort fläckar och skräp.

Regelbunden städning A och O

Att det blir fläckar på textilen och smulor på golv och säten är lätt hänt. Se till att gå igenom bilen även på insidan när det är dags för schamponering av bilens utsida. Töm bilen på onödigt skräp och har du småbarn bör du ta ut leksaker, nappar och annat som lätt kan bli kvar i bilen.

Rengör spill

Är olyckan framme och sätet utsätts för spill som inte vill ge med sig finns det knep att ta till. Kaffespillet går att få bort med en mild såpa och vatten som baddas på. Ketchup är en annan klassiker som lätt hamnar på andra ställen än i munnen. Låt ketchupen torka in i klädseln innan du torrborstar spillet. Går det inte bort kan du badda mot sätet med ett milt fettlösande rengöringsmedel och torka.

bard